Nieuwe "Planet of the apes"-film doet het goed

De big budgetfilm "Rise of the planet of the apes", een prequel op de klassieker uit 1968, doet het goed in de cinemazalen. De film bracht in Noord-Amerika alleen al zo'n 37 miljoen euro op, en staat daarmee boven aan de box office.

"Rise of the planet of the apes" gaat over apen die een gooi doen naar de macht over de Aarde. De film is een prequel op "Planet of the apes" uit 1968. In Noord-Amerika bracht de film in zijn openingsweekend ruim 37 miljoen euro op. Wereldwijd staat de teller al op zo'n 54 miljoen euro.

In de box office wordt "Rise of the planet of the apes" gevolgd door "The Smurfs". De familiefilm over de smurfen bracht het afgelopen weekend wereldwijd zo'n 46 miljoen euro op. De top drie wordt afgesloten met de western "Cowboys & aliens, die in Noord-Amerika zo'n 11 miljoen euro opbracht.