Theater aan Zee blikt terug op topeditie

Theater aan Zee, het tiendaagse theater- en kunstenfestival in Oostende dat afgelopen weekend afliep, blikt terug op een topeditie. Het festival zag zijn publieksopkomst stijgen met meer dan 17 procent.

Theater aan Zee mocht dit jaar meer dan 36.000 betalende bezoekers ontvangen, terwijl het er vorig jaar 25.000 waren. In die aangroei zitten wel 7000 concertgangers die dit jaar voor het eerst moesten betalen voor de tentconcerten.

Maar ook zonder hen ziet TAZ de publiekopkomst stijgen met meer dan 4000 bezoekers, een aangroei van 17 procent.

Vooral Jong Theater deed het erg goed: bijna alle voorstellingen waren uitverkocht. De andere festivalonderdelen schommelden tussen 70 en 80 procent bezetting. Alleen de nieuwe onderdelen film en literatuur bleven nog een beetje achter, maar bereikten toch ook een ruim publiek.