Weekwinnaar Retroquiz, week 5

De vijfde week van de Retroquiz zit er op. We herdachten de onafhankelijkheid van Jamaica in 1962. Tijd om uzelf de rastafarilook aan te meten. Dat kan met deze rastapruik die we wegschenken aan onze winnaar.

De winnaar van week 5 : Maria Rens uit Mechelen

Blijf meespelen met onze Retroquiz. Elke week wordt er een verrassingsprijs verloot onder een van de deelnemers. Op het einde van de zomer geven we aan de deelnemer met de hoogste score een iPad weg.

De vorige winnaars

Winnaar week 1: Kris Muylle uit Gistel

Op 8 juli vierde Andy Fletcher van de band Depeche Mode zijn 50e verjaardag. De weekprijs van week 1 was de cd/dvd van Depeche Mode, "Some great reward" (re-release uit 2006).

Winnaar week 2: Toon Bras uit Gent

Op 16 juli zou Ginger Rogers 100 jaar geworden zijn. Daarom gaven we een dvd van de film "Top hat" weg, een van de films waarin ze schittert aan de zijde van Fred Astaire.

Winnaar week 3: Hilde Bosschaert uit Mechelen

We gaven het boek "Rembrandt mijn vader" van Bert Natter weg. Op 20 juli 1656 werd Rembrandt failliet verklaard. In het boek leest Rembrandt hoe zijn zoon over hem denkt. Niet alleen zijn successen, maar ook de schandalen en schulden komen aan bod.

Winnaar week 4: Alain Ruys uit Oudenaarde

30 jaar geleden, op 29 juli traden Charles en Diana in het huwelijk. Over Diana zijn er sindsdien boeken vol geschreven. Wij gaven het boek "Dicht bij Diana weg", geschreven door haar butler Paul Burrell.