"Dirty dancing" wordt opnieuw verfilmd

De muzikale film "Dirty dancing" krijgt een remake. De film zal geregisseerd worden door Kenny Ortega, de choreograaf van het origineel uit 1987. Daarin waren de hoofdrollen weggelegd voor Patrick Swayze en Jennifer Grey.

De remake van "Dirty dancing" zal dicht bij het origineel aanleunen. De film uit 1987 vertelt het verhaal van een meisje (Jennifer Grey) dat tijdens een vakantie met haar ouders verliefd wordt op haar dansleraar (Patrick Swayze).

Kenny Ortega was de choreograaf van de originele film en neemt nu ook de regie van de remake voor zijn rekening. "De kans om "Dirty dancing" te regisseren, voelt aan als thuiskomen", zegt hij in het filmmagazine Variety. "Ik kijk ernaar uit om de film open te stellen voor een nieuwe generatie".

Ortega zegt verder dat hij de lat hoog legt. "Patrick Swayze heeft de norm bepaald voor mannen die dansen in films, net zoals Gene Kelly en Fred Astaire hem dat voordeden." Swayze stierf twee jaar geleden aan de gevolgen van pancreaskanker.