"King's speech" komt ook op de planken

De film "The king's speech" wordt bewerkt tot een toneelstuk en zal vanaf volgend jaar in Groot-Brittannië te zien zijn. Daarna gaat het ook naar de Verenigde Staten.

Het drama over de stotterende koning George VI won in het begin van dit jaar vier Oscars, waaronder beste film, beste regie en beste acteur (Colin Firth). David Seidler, die het scenario voor de film schreef, heeft ook de theaterbewerking geschreven.

"Het toneelstuk gaat iets dieper in op de politiek van die tijd, aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog", zegt producent Michael Alden op CNN. Er gaat meer aandacht naar de troonsafstand van koning Edward VIII, de broer van George VI, die vanwege zijn huwelijk met een gescheiden Amerikaanse geen koning kon blijven.

Voor het toneelstuk worden nieuwe acteurs aangetrokken. Niemand van de filmcast speelt in de theaterversie.