BZ vraagt Belgen die naar Londen reizen "voorzichtig te zijn"

Buitenlandse Zaken (BZ) in België raadt de mensen voorlopig niet af om naar Londen te reizen, maar roept wel op tot voorzichtigheid. BZ roept reizigers op om zich goed te informeren en zeker 's nachts op hun hoede te zijn.

BZ wijst erop dat de problemen zich vooral afspelen in de buitenwijken. De omgeving van de rellen is te mijden, en wie 's avonds uitgaat moet op zijn hoede zijn, luidt het op de website. BZ raadt reizigers aan om via de media op te volgen waar de onlusten zich precies afspelen.

"Het is dus niet zo dat we elke reis naar Londen of het Verenigd Koninkrijk afraden", zegt woordvoerder Michel Malherbe. "De getroffen wijken blijven nogal gelokaliseerd, en Londen is een zeer grote stad. We raden reizigers aan om zich goed te informeren via plaatselijke media over waar de rellen plaatsvinden. Ten tweede vragen we reizigers ook om voorzichtig te zijn als ze uitgaan, vooral 's nachts natuurlijk."