Is tienjarig fotomodel "te obsceen" voor de VS?

Een half jaar geleden verscheen het 10-jarige fotomodel Thylane Loubry-Blondeau in de Franse editie van het modeblad Vogue. Nauwelijks iemand die daarom maalde, tot de foto’s onlangs de Amerikaanse media haalden. De duidelijk aangebrachte make-up en de sensuele poses van Blondeau leidden tot een hevig debat in de VS over "de seksualisering van kinderen". De harde opmerkingen die op het internet volgden deden de moeder van Blondeau nu besluiten haar eigen Facebook-account en die van haar dochter niet langer toegankelijk te maken voor het grote publiek.

Diverse Amerikaanse media haalden er onder meer psychologen bij om de "omstreden" fotoshoot te becommentariëren. Vooral het feit dat door dergelijke fotoshoot, met een kind dat getoond wordt met hoge hakken of sensueel liggend op een luipaardvelletje, andere meisjes aanzet om "er ook zo uit te zien, terwijl ze daar eigenlijk fysiek, emotioneel, geestelijk en sociaal nog niet rijp voor zijn", werd benadrukt. Soms werd er nog een stapje verder gegaan en sprak men van "kinderporno onder het mom van kunst".

De negatieve aandacht voor haar dochter, wat resulteerde tot onder meer schimptirades op Facebook, deed moeder Veronika Loubry nu ingrijpen. Ze publiceerde deze mededeling: "Dag allemaal, ik ben de moeder van Thylane. Het loopt momenteel fout met Thylane in de VS betreffende foto’s die 8 maanden geleden al gemaakt werden. Thylane heeft geen weet van de drukte en ik wil haar beschermen met al mijn hart. Ze is nog zo jong. Dus zal ik deze (Facebook-)account voor een tijd sluiten. Ik weet wel dat jullie allemaal goede mensen zijn, die van haar houden. Dus stuur ik jullie een dikke kus, bedankt."

Ook zou moeder Loubry mee verantwoordelijk zijn voor het offline halen van de site "Fuck Yeah Thylane Blondeau".

lees ook