Isabel Albers nieuwe hoofdredacteur De Tijd

Isabel Albers (39) wordt de nieuwe hoofdredacteur van de Vlaamse economische krant De Tijd. Ze stopt als chef politiek bij De Standaard. Bij De Tijd volgt ze Pierre Huylenbroeck op. Hij legt zijn mandaat neer om zelf weer te kunnen schrijven.

Albers wordt de eerste vrouwelijke hoofdredacteur van een Vlaamse krant. Bij De Tijd gaat ze de vernieuwingsoperatie van de krant in goede banen leiden. Volgend voorjaar schakelt de krant over op een compacter formaat, wat ook gepaard gaat met inhoudelijke vernieuwing.

"De Tijd heeft de ambitie om bij de scherpste multimediale redacties van het gild te horen. We willen een krant maken die modern, boeiend en incontournable is", zegt redactiedirecteur Frederik Delaplace. Pierre Huylenbroeck wordt de speerpunt van de krant voor de berichtgeving over financiën en bedrijven.

Isabel Albers werkte sinds 1997 bij De Standaard, eerst op de redactie economie en financiën, later bij de Wetstraatredactie, waar ze dit jaar chef werd.

"De Tijd is een redactie met fantastisch veel kennis. Kwaliteit en betrouwbaarheid primeren. Samen met die ploeg De Tijd uitbouwen tot een bredere zakenkrant, is een bijzonder boeiend journalistiek project", zegt ze.