Nieuwszender filmt toevallig huwelijksaanzoek

Het wordt steeds moeilijker voor een jongen om zijn toekomstige echtgenote op een originele manier ten huwelijk te vragen. Het ene YouTube-filmpje lijkt het andere te moeten overtreffen. Maar de eenvoudigste aanzoeken zijn ongetwijfeld de mooiste en puurste. Wanneer deze dan ook nog eens onverwacht tijdens een rechtstreekse nieuwsuitzending in beeld gebracht wordt, is er geen verdere argumentatie nodig: een knieval, een ring en dé vraag, meer moet dat niet zijn.

Toen de 20-jarige Ashlee Baldwin eind vorige week haar vriend Josh Mullin ging ophalen op de luchthaven van Kansas City, verraste Mullin zijn vriendin door haar ten huwelijk te vragen. Wat zij niet zagen, was dat journaliste Brenda Washington van nieuwszender KMBC met een rechtstreeks verslag bezig was.

De cameraman merkte het huwelijksaanzoek op en bracht Washington op de hoogte. Washington: "Ik wist helemaal niet wat er achter mijn rug gaande was. Aanvankelijk dacht ik dat de opnameploeg een grap met me wilde uithalen. Na het verslag heb ik beide jongeren dan bij me geroepen met de vraag of het echt waar was wat gezegd werd."

Nadat ze het verhaal bevestigd hadden, vroeg de journaliste aan Baldwin wat ze geantwoord had. Ze antwoordde dat ze "ja" gezegd had. De ring kwam vervolgens nog uitgebreid in beeld (zie kleine foto). Het huwelijk zou in september voltrokken worden. Washington besloot met: "Je weet nooit wat te verwachten wanneer je een rechtstreekse interventie vanuit Kansas City verzorgt."

lees ook