Ook burgerlijke procedure tegen Strauss-Kahn

Het kamermeisje uit New York dat de Franse ex-topman van het IMF Dominique Strauss-Kahn van aanranding heeft beschuldigd, spant nu ook een burgerlijk proces tegen hem aan. Ze eist een schadevergoeding voor sadistische agressie.

Dominique Straus-Kahn (foto in tekst) werd begin mei opgepakt in New York nadat een kamermeisje van het hotel waar hij had gelogeerd hem van aanranding had beschuldigd. De New Yorkse politie plukte Strauss-Kahn van een vliegtuig op de luchthaven JFK.

Strauss-Kahn is inmiddels vrij op borgtocht, maar er loopt nog steeds een strafrechtelijke procedure tegen de man. In die strafprocedure heeft het parket nog niet beslist of het de aanklacht tegen DSK zal laten vallen of niet.

De geloofwaardigheid van het Guinese kamermeisje Nafissatou Diallo (foto bovenaan) kreeg namelijk een fikse deuk toen bleek dat ze zowel bij haar asielaanvraag in de VS als bij haar verhoor gelogen had. Om het negatieve beeld over haar te keren, verscheen ze kort daarop enkele keren in de media.

Nu heeft ze beslist om ook een burgerlijk proces tegen DSK aan te spannen. Het kamermeisje eist een schadevergoeding van Strauss-Kahn voor wat ze een "gewelddadige en sadistische aanval" noemt, die haar leven "overhoop heeft gehaald".

De advocaten van Strauss-Kahn reageren laconiek op de burgerlijke procedure die het kamermeisje heeft aangespannen tegen hun cliënt. Het bewijst volgens hen dat het kamermeisje alleen maar uit is op geld. De twee advocaten, William Taylor en Benjamin Brafman, zullen de klacht naar eigen zeggen "krachtig" bestrijden.