Ook Jamie Oliver slachtoffer Britse rellen

Ook tv-kok Jamie Oliver is slachtoffer geworden van de rellen in Groot-Brittannië. Zijn Italiaans restaurant in Birmingham is kort en klein geslagen, laat hij zelf weten op Twitter.

"Alle ruiten zijn weg, de zaak is gesloten, ik kan niet openen, al het personeel en de klanten zijn gelukkig veilig!", meldt Oliver. Het vernielde restaurant maakt deel uit van "Jamie's Italian", een keten van zo'n twintigtal Italiaanse restaurants.

Ook de platenindustrie deelt in de klappen. In de Londense buurt Enfield brandde een opslagplaats van Sony af. Er lag een hele voorraad muziek opgestapeld, niet alleen van Sony, ook van PIAS, de grootste distributeur van onafhankelijke labels in Groot-Brittannië, zoals Domino (Arctic Monkeys) en Franz Ferdinand (Adele, M.I.A.).