Programma "Hiv+" binnenkort op Eén

Vanmorgen werd het programma "Hiv+" voorgesteld aan de pers. Daarin volgt Kobe Ilsen een jaar lang vijf Vlamingen die seropositief zijn. Thierry, Helen, Frankie, Liesbeth en Kenny willen het taboe rond de ziekte doorbreken.

Dertig jaar geleden werd de eerste aidsdiagnose gesteld. Anno 2011 krijgen in ons land elke dag drie mensen te horen dat ze hiv-positief zijn. Dat zijn er meer dan duizend per jaar, een cijfer dat nog elk jaar stijgt. Meer dan 13.000 mensen leven ondertussen met het virus onder hun huid.

In "Hiv+" volgt Kobe Ilsen een jaar lang vijf Vlamingen die seropositief zijn. Thierry, Helen, Frankie, Liesbeth en Kenny willen het taboe rond de ziekte doorbreken en de ziekte bespreekbaar maken. En dat is nodig, zegt Leen De Schutter van Sensoa.

"De publieke opinie heeft nog hetzelfde beeld van hiv als dertig jaar geleden, maar intussen is veel veranderd. We hopen dan ook dat "Hiv+" de bespreekbaarheid van hiv kan vergroten door te laten zien wat het is om anno 2011 in Vlaanderen te leven met hiv."

"Hiv+" is vanaf maandag 29 augustus acht weken lang te zien op Eén.