Russisch cargovliegtuig Antonov gecrasht

In het noordoosten van Rusland is een Antonov-12 neergestort. Alle 11 inzittenden van het cargovliegtuig zijn omgekomen. Aan boord waren 9 bemanningsleden, 2 passagiers en 16 ton voedingsmiddelen.

Een Antonov-12 is een viermotorig propellervliegtuig van Oekraïense makelij. Het is het 4e vliegtuigongeval in Rusland sinds juni. Maandag nog is een Antonov -24 gecrasht met 36 mensen aan boord. Op 11 juli vielen 5 slachtoffers in een crash van een andere Antonov-24 en op 20 juli kwamen 47 om toen een Tupolev-134 neerstortte.

De Russische president Dmitri Medvedev verbiedt het gebruik van de verouderde toestellen vanaf 2012. Experts vrezen echter dat die maatregel dode letter zal blijven. In vele afgelegen gebieden in Rusland is vliegverkeer noodzakelijk voor de bevoorrading. De meeste luchthavens zijn er niet uitgerust voor modernere vliegtuigen en hebben de middelen niet om hun infrastructuur te vernieuwen.