Topwerken uit Wenen komen naar Brugge

De Brugse musea zullen dit najaar 54 topwerken uit het Kunsthistorisches Museum in Wenen tentoonstellen. Ze zullen deel uitmaken van de expositie "Vorstelijk verzameld" die op 5 oktober opent in het Groeningemuseum.

Het Kunsthistorisches Museum in Wenen beschikt over een van de belangrijkste collecties oude meesters ter wereld. De topwerken werden verzameld door de aartshertogen van Oostenrijk en de latere keizers van het Heilig Roomse Rijk.

De 54 werken die het museum uitleent, zijn van bekende schilders uit de Zuidelijke Nederlanden uit de 15e en 16e eeuw, zoals Jan van Eyck, Hugo van der Goes, Hans Memling, Gerard David, Hiëronymus Bosch en Pieter Breugel de Oude.

"Vorstelijk verzameld" zal van 5 oktober tot 15 januari te zien zijn in het Groeningemuseum.