Verdachten moord Schellebelle blijven aangehouden

De verdachten van de moord op een 37-jarige man in Schellebelle blijven in de cel. De raadkamer heeft hun aanhouding verlengd. Een van de verdachten, de vader van het slachtoffer, heeft verklaard geen spijt te hebben van de moord.

De 37-jarige man werd op 11 juli doodgeschoten op de oprit van het huis van zijn vader in de Hekkergemstraat in Schellebelle. In de zaak zijn in totaal zes mensen aangehouden, onder wie de 70-jarige vader en de 51-jarige zus van het slachtoffer.

Verschillende verdachten hebben inmiddels bekentenissen afgelegd. Zo hebben de man en de vrouw die de dodelijke schoten hadden gelost, twee kennissen van de familie, bekentenissen afgelegd. De twee vermoordden de 37-jarige man in opdracht van de vader van het slachtoffer.

De man deed dat volgens zijn advocaat "enerzijds omdat hij zo zijn financiële problemen zou oplossen, anderzijds om aanvaard te worden in de familie". "Mijn cliënt heeft enorm veel spijt van wat hij gedaan heeft", zegt advocaat Anthony Mallego.

De vader zelf heeft naar verluidt geen enkele spijt van de moord op zijn zoon. "Hij heeft aan de onderzoeksrechter letterlijk gezegd dat, mocht zij ook zo'n zoon hebben die dergelijke zaken jarenlang met zijn vader uithaalt, zij ook wel tot het besluit zou komen dat hij beter uit de weg geruimd zou worden", vertelt zijn advocaat Johan Vanden Abeele.

De vader zou de opdracht voor de moord hebben gegeven omdat zijn drugverslaafde zoon om alsmaar meer geld kwam vragen bij zijn familie. Het slachtoffer zou echter ook geprobeerd hebben om zijn vader en zus af te persen omdat hij vermoedde dat ze een seksuele relatie met elkaar hadden.