47-jarige man vervoert wapenarsenaal in terreinwagen

In Anderlecht is een man (47) opgepakt die een hele verzameling wapens vervoerde in zijn terreinwagen. Bij een huiszoeking trof de politie nog een heel arsenaal aan. De man is ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

De man werd tegengehouden door de politie toen hij het aan de stok kreeg met een patrouille agenten in burger. De terreinwagen van de man en de anonieme wagen van de politieagenten moesten elkaar kruisen, maar de man weigerde uit te wijken en zette zelfs zijn motor af om de weg te blokkeren.

De agenten controleerden daarop de man, zijn passagier en zijn wagen. In de terreinwagen troffen de agenten drie werpsterren, twee koevoeten, drie messen, twee aangescherpte twijgen, een schop, een boksijzer, twee bijlen, een jachtmes en drie machetes aan.

Ook bij een huiszoeking bij de man thuis werd een heus arsenaal ontdekt. Het gaat om een sabel, een kruisboog met 35 kleine (1 centimeter) en 15 grote (16 centimeter) pijlen, twee machetes, dertien messen, een Aziatisch krommes, een revolver met kogels en een loodjeskarabijn met twee dozen munitie.

De man is ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.