“Haar ogen maken haar nu zo hard”

Kate Middleton mag dan wel voortdurend bejubeld worden voor haar stijlvolle kledingkeuze, over haar make-up zijn kenners minder tevreden. Vooral dan over die rond haar ogen. Ook mode-ontwerpster Vivienne Westwood, vooral gekend door haar ietwat excentrieke ontwerpen, heeft zo haar bedenkingen.

"Volgens mij heeft ze een probleem met oogmake-up! Die afstekende lijn rond haar ogen maken haar zo hard. Ofwel moet ze de lijn een beetje verzachten ofwel helemaal niet dragen", aldus Westwood (zie kleine foto) in Sunday Times Magazine. Volgens de ontwerpster wisselt de hertogin van Cambridge nogal eens van stijl, "maar de uiteindelijke bedoeling moet zijn dat ze er buitengewoon uitziet".

Het is niet de eerste keer dat Middletons oogmake-up onder de aandacht gebracht wordt. Ook het ontwerpersduo Viktor & Rolf vond dat Middleton best wat minder eyeliner zou gebruiken, waardoor haar natuurlijke schoonheid beter tot uiting zou komen.

Visagiste Rachel Wood, die vaak met celebrities werkt, vindt dat Middletons oogmake-up "gedateerd overkomt".  "Ik zou zeker de onderkant van haar ogen een zachtere touch geven. Maar mocht ze willen vasthouden aan haar zwarte eyeliner, dan zou ik toch wazige oogschaduw gebruiken om haar ogen te verzachten", aldus Wood in Daily Mail.

Volgens royaltykenners zou Kate Middleton zelf haar make-up aanbrengen. Zo had ze tijdens haar laatste reis naar Canada en de VS wel een kapster mee, maar geen visagiste.

lees ook