"Jullie zouden allemaal ontslagen moeten worden"

De politiek in de VS werd de laatste weken gedomineerd door het gebakkelei tussen Democraten en Republikeinen over de schuldlimiet en door de verlaging van de kredietwaardigheid van het land door Standard & Poor’s. Tot groot ongenoegen van een alleenstaande moeder uit Kirkwood, Missouri. Zij bedacht een originele manier om uiting te geven aan haar frustraties.

Lucy Nobbe, die werkzaam is als beursmakelaar, deed haar verhaal op nieuwszender KSDK. "Ik was zo boos en verontwaardigd dat ik afgelopen zondag in het midden van de nacht wakker werd. Met het idee een vliegtuig af te huren, met daaraan een banner met boodschap voor onze politici. Dat leek me iets wat ik kon doen zonder dat het me een bom geld zou kosten en waarmee ik toch wel iemand zou bereid vinden naar me te luisteren."

De boodschap op de banner liet aan duidelijkheid niets te wensen over: "Bedankt voor de kredietverlaging. Jullie zouden allemaal ontslagen moeten worden". Gedurende twee uren vloog het vliegtuig rond boven New York, terwijl het eigenlijk de bedoeling was de politici te viseren. Nobbe koos nochtans voor deze stad, omdat boven Washington DC, waar het Witte Huis en het Capitool gevestigd zijn, niet gevlogen mag worden. Voor de vlucht met banner kreeg Nobbe een korting, omdat het bedrijf "danig onder de indruk was van de actie".

Of de boodschap bij de politici aangekomen is, is nog een vraag. "Ik hoop dat onze politici wakker geschud zijn om de financiën van dit land in orde te krijgen", besloot Nobbe.

lees ook