"Strengere controles tegen mensensmokkel"

Burgemeester Ignace Dereeper (CD&V) van Oudenburg vraagt de federale politie om meer controles te houden tegen mensensmokkelaars in de buurt van de E40.

De voorbije weken werden steeds vaker mensen zonder papieren gevat. Die houden zich massaal schuil in de maïsvelden rond de parkeerterreinen in West-Vlaanderen en hopen 's nachts een vrachtwagen te vinden die naar Groot-Brittannië reist. Vaak zijn ze er terechtgekomen door mensensmokkelaars en die moeten hard worden aangepakt, vindt Dereeper.

"De omgeving is niet meer om aan te zien. Het is een mensonterende situatie, er is veel schade in de omgeving en de mensen hebben honger", zegt Dereeper. "Er worden federaal te weinig mensen ingezet om de situatie onder controle te houden. De minister van Binnenlandse Zaken moet haar taak naar behoren doen en dergelijke schrijnende toestanden een halt toeroepen."

"De politie voert controles uit, maar die zijn ontoereikend. Ik ga dagelijks kijken, maar ik heb daar nog geen georganiseerde strenge controle gezien."