"Talibanstrijders betrokken bij helikoptercrash dood"

Twee Afghaanse talibanstrijders die afgelopen zaterdag betrokken waren bij het neerhalen van een NAVO-helikopter, zijn door de coalitietroepen gedood. Dat heeft generaal John Allen, commandant van de internationale troepen in Afghanistan, gezegd. De talibanstrijders kwamen om bij een luchtaanval.

Bij de helikoptercrash van vorig weekend kwamen 31 Amerikaanse en 7 Afghaanse militairen om het leven. De meeste slachtoffers waren elitesoldaten van het Amerikaanse leger. Het ging om het zwaarste verlies voor de NAVO-troepenmacht sinds het begin van de oorlog in Afghanistan in 2001.

De taliban eisten meteen de verantwoordelijkheid op voor de crash, maar het onderzoek loopt nog. De internationale troepenmacht is niet zeker dat de helikopter door de taliban is neergehaald.