Chef nieuws VTM naar Sporting Telenet

Peter Denruyter van VTM maakt op 1 september de overstap naar Sporting Telenet. Denruyter is samen met Jeroen Wils chef nieuws bij de commerciële zender VTM. Hij wordt de hoofdredacteur bij Sporting Telenet, het voetbalkanaal van Telenet.

"De essentie van Sporting Telenet blijft de live-uitzending van voetbalwedstrijden, maar het is niet uitgesloten dat er in de toekomst nog andere programma's komen", aldus Denruyter.

Telenet verwierf in juni de belangrijkste uitzendrechten van het voetbal in de Belgische eerste klasse. De zender tv-distributeur doopte Prime Sport, de eerste sportzender van Telenet, om tot Sporting Telenet.

Bij VTM is nog geen opvolger voorzien voor Peter Denruyter. Jeroen Wils vervult de functie voorlopig alleen, in samenwerking met hoofdredacteurs Bart Van Doorne en Nicholas Lataire.