Das Pop en Glasser niet op Pukkelpop

De Belgiche popgroep Das Pop en de Amerikaanse elektroband Glasser hebben hun concert op Pukkelpop geannuleerd. Das Pop meldt dat het optreden niet door kan gaan "door onvoorziene omstandigheden". Zowel de band als het festival betreuren dit, klinkt het op de website van Pukkelpop.

"We hopen er volgend jaar weer bij te zijn, want Pukkelpop is een van onze favoriete festivals. We zijn teleurgesteld om het dit jaar te moeten missen", aldus Das Pop. De groep rond frontman Bent Van Looy stond in 2000 en 2009 al op het podium van het festival in Kiewit bij Hasselt.

De Amerikaanse elektrogroep Glasser zal niet op het podium van Pukkelpop staan. Glasser kan door een verkeerde tourneeplanning niet op tijd in Kiewit geraken.

Pukkelpop vindt dit jaar plaats van donderdag 18 tot en met zaterdag 20 augustus. Onder anderen Foo Fighters, Eminem, The Offspring en Duck Sauce staan op de affiche van het festival.