Energiereus Eon wil 11.000 banen schrappen

De Duitse energiereus Eon wil 11.000 banen schrappen, meer dan 10% van het personeelsbestand. Dat heeft het bedrijf vanochtend bekendgemaakt. De herstructurering is een gevolg van de mindere resultaten.

Eon maakte vanochtend negatieve kwartaalcijfers bekend. Daarbovenop werd de winstverwachting voor het hele jaar bijgesteld. De winst zou dit jaar 9,1 tot 9,8 miljard euro bedragen, heel wat minder dan de voorspelde 10,7 tot 11,4 miljard euro.

Het bedrijf wil nu snel een herstructureringsplan uitwerken om uit de negatieve spiraal te raken. In de herfst zou de eerste golf ontslagen vallen. Drie vestigingen, in Hannover, Essen en München, zouden de deuren moeten sluiten. De herstructurering zou goed zijn voor een jaarlijkse besparing van 1,5 miljard euro.

Bij Eon werken wereldwijd 85.000 mensen, het merendeel in thuisland Duitsland.