Japanse tuin Hasselt herdenkt aardbeving Japan

De Japanse tuin in Hasselt herdenkt vanavond de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Japan van 11 maart. De herdenking komt er naar aanleiding van het Obonfeest, zowat de Japanse tegenhanger van Allerheiligen.

“Voor al die slachtoffers is er straks een sobere herdenking” aldus Marie-Clarie Lelièvre van de stad Hasselt. Bij die aardbeving en tsunami in Japan zijn 25.000 mensen om het leven gekomen en werden honderdduizenden anderen dakloos.

De aanleiding van de herdenking is het Obonfeest. “Dat feest wordt in Japan gedurende een ganse week gevierd”, aldus Lelièvre. “Als afsluiting van die week worden er kaarsen op het water gezet om de geesten van de overledenen terug naar huis te begeleiden. Dat gaan wij hier vanavond ook doen.” De herdenking is gepland tussen 20 en 23 uur.