Milow en Free Souffriau zijn topfavorieten

De organisatoren van Radio 2 Zomerhit hebben de namen van de supergenomineerden in de categorieën beste man en beste vrouw bekendgemaakt. De voorbije weken konden de luisteraars hun stem uitbrengen op een hele lijst kandidaten. Daar blijven nu nog twee keer vier topfavorieten van over.

Free Souffriau, Noémie Wolfs (Hooverphonic), Kato en Selah Sue zijn de topfavorieten voor de Radio 2 Zomerhit award voor beste vrouwelijke artiest. Christoff, Kevin, Milow en Stan Van Samang zijn de topfavorieten voor mannelijke artiest.

Radio 2 reikt vrijdagavond zijn prijzen uit in Westende. Radio 2 Zomerhit wordt gepresenteerd door Luk Alloo en Ilse Van Hoecke. De show wordt live uitgezonden op Radio 2 en Eén.

Vorige jaar werd "Dos cervezas" van gelegenheidszanger Tom Waes uitgeroepen tot Radio 2 Zomerhit. Tom Dice kreeg vorige zomer twee prijzen op het strand van Westende, beste performance en doorbraak van het jaar. Alles over Radio 2 Zomerhit staat op de website van Radio 2.