Schuldencrisis drukt prijzen aan de pomp

De dieselprijs zakt morgen met maar liefst 5 cent per liter. Dat is een gevolg van de dalende olieprijzen op de internationale markten tijdens de voorbije dagen.

De vrees voor een economische recessie weegt op de olieprijs. Als de economie zou vertragen zou de industrie minder olie nodig hebben en dat drukt de prijzen.

Het Internationale Energie Agentschap heeft al aangekondigd dat er geen rekening meer wordt gehouden met een economische groei van 4%, volgens de IEA vooral de fout van de economie in Europa en in de VS, maar ook door een tragere groei in China.

Sinds mei zakte de prijs van een vat ruwe olie met maar liefst 30%. Op de internationale markten wordt zo'n 82 dollar per vat betaald. En ook al is dat al meer dan enkele dagen geleden, analisten verwachten dat de prijs de komende weken nog veel dieper zal zakken, mogelijk tot 70 à 75 euro per vat.