Verdachten cannabisplantage Tienen aangehouden

De 11 Nederlanders die gisteren werden opgepakt na de ontdekking van een cannabisplantage in Oplinter, bij Tienen, zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Ook de verdachte van een andere plantage in Scherpenheuvel is aangehouden.

De Tiense plantage met meer dan 2.000 cannabisplanten is gisteren ontdekt, nadat buurtbewoners de politie hadden gewaarschuwd. Ze vonden het verdacht dat er een Nederlandse vrachtwagen was gestopt, waaruit verschillende mensen waren gestapt.

Ze bleken allen de Nederlandse nationaliteit te hebben. Op basis van hun verklaringen kon de politie korte tijd later nog drie andere verdachten oppakken, op het parkeerterrein van het Brico-warenhuis in Tienen. Ook zij hadden de Nederlandse nationaliteit.

Vrijdag werd in een loods in de buurt van Scherpenheuvel ook al een cannabisplantage ontdekt, dit maal met een 1.800-tal planten. De aanhouding van de 59-jarige huurder van de loods is ook verlengd. In die zaak was het een controleur van de elektriciteitsmaatschappij die de politie alarmeerde, omdat de loods abnormaal veel energie verbruikte.