Vrachtschip dat bijna zonk wordt weggesleept

Het vrachtschip dat in het sluizencomplex van Olen water begon te maken, wordt donderdag weggesleept. Experts die het binnenschip geïnspecteerd hebben, concluderen dat er waarschijnlijk een lasnaad is losgekomen.

Het schip was volgens de experts bijna doormidden gebroken. De lading van het Duitse binneschip wordt vanavond laat nog overgeladen op een ander schip.

Voorlopig ligt een groot deel van de lading - zo'n 1.000 ton meststoffen - aan de kant van het Albertkanaal. Na het overladen van de lading, kan het schip worden gereinigd en wordt het gesleept naar een droogdok in Hemiksem bij Antwerpen.

De precieze oorzaak van het incident is nog niet helemaal duidelijk. Naar verluidt lag het schip enkele weken geleden nog op het droge en is toen bij het stutten een lasnaad geraakt.