Zo eenvoudig kan parkeren zijn

Parkeren is niet voor iedereen een lolletje, maar oefening baart in dit geval vaak kunst. Dat kan in ieder geval gezegd worden van Ronny Wechselberger, die er in april in slaagde parallel te parkeren tussen twee auto’s, met nog nauwelijks 26 centimeter open ruimte ter beschikking. Intussen is dit record opnieuw gebroken, maar het filmpje dat vorige week door Guinness World Records op YouTube gezet is, dwingt alleen maar respect af.

Het record van Wechselberger, die zich artiestengewijs Ronny C-Rock laat noemen, werd onlangs gebroken door de Chinees Zhang Hua, die nog twee centimeter van het record afpingelde en zijn wagen dus parkeerde met enkel nog 24 centimeter open ruimte ter beschikking. Die beelden heeft Guinness World Records nog niet online gezet.

Wechselberger voltrok zijn record met een Volkswagen Polo. Mocht u zelf plannen hebben in deze richting en u bent daarbij handig met de handrem, kunt u alvast het filmpje hier beneden grondig analyseren. Al blijft de vraag of hij even handig zijn wagen terug op de openbare weg gekregen heeft.

lees ook