"Twilight"-acteur vrij op borgtocht

De Amerikaanse acteur Kiowa Gordon is maandag aangehouden door de politie van Tempe in de Amerikaanse staat Arizona. Intussen is de 21-jarige acteur uit de "Twilight"-serie vrijgelaten op borgtocht.

Kiowa Gordon werd tijdens een verkeerscontrole van de politie aangehouden omdat hij wordt vervolgd voor verschillende aanklachten van drug- en alcoholmisbruik.

Gordon daagde niet op in de rechtbank om zich te verantwoorden voor de aanklachten. Toen de politie een routinecontrole uitvoerde, bleek dat er een aanhoudingsbevel tegen de acteur was uitgevaardigd. Kiowa Gordon verbleef twee nachten in de cel.

Na het betalen van een borgsom van ongeveer 700 euro werd de jonge acteur woensdag vrijgelaten. Kiowa Gordon vertolkt in de Hollywoodadaptatie van de populaire "Twilight"-romans van Stephenie Meyer de rol van Embry Call.