Banksy lokt veel volk naar museum in LA

Het Museum voor Hedendaagse Kunst in Los Angeles heeft meer dan 200.000 mensen over de vloer gekregen voor een expo met graffiti en street art. Dat is een bezoekersrecord voor het museum in de VS.

Van april tot en met afgelopen maandag zijn exact 201.352 bezoekers geteld in het Museum of Contemporary Art. voor een tentoonstelling met werk van onder anderen Banksy. Dat is goed voor een gemiddeld aantal bezoekers van 2.486 mensen. Op de slotdag lokte de expo bijna 8.500 bezoekers.

Het vorige bezoekersrecord stond op naam van een retrospectieve met werk van de popartkunstenaar Andy Warhol in 2002. Die expo lokte ongeveer 195.000 bezoekers.

De Britse graffitikunstenaar Banksy was de bekendste deelnemende artiest op de tentoonstelling. Er werd ook werk getoond van onder anderen Shepard Fairey en Space Invader.

Het succes van de tentoonstelling is een opsteker voor de nieuwe museumdirecteur Jeffrey Deitch. "Het is mijn missie om het bezoekersaantal in ons museum te vergroten en een nieuw publiek aan te trekken", aldus Deitch.