Een van de drie ontsnapten uit Jamioulx opgepakt

Julien Cazzetta, een van de drie gedetineerden die op 31 juli ontsnapten uit de gevangenis van Jamioulx, is opgepakt. Dat heeft het parket van Charleroi gemeld. Na de gewelddadige ontsnapping pleegde hij nog een overval.
Julien Cazetta

Cazzetta pleegde zaterdagochtend een overval op een winkel in Montigny-le-Tilleul, in de provincie Henegouwen. Getuigen in de winkel hebben hem herkend dankzij de foto's die de politie na zijn ontsnapping had verspreid. Hij zou vroeger zelfs af en toe de winkel als gewone klant hebben bezocht.

Begin deze maand was Cazetta samen met twee andere gevangenen ontsnapt uit de gevangenis van Jamioulx nadat ze een vrouwelijke cipier hadden gegijzeld. Zij werd later ongedeerd vrijgelaten in Frankrijk. Er raakte ook een andere cipier gewond. De ontsnapping veroorzaakte heel wat onrust onder de cipiers. Uit protest legden ze enkele dagen het werk neer.

Cazetta zou gevat zijn zonder dat er geweld moest gebruikt worden. De twee andere ontsnapte gevangenen zijn nog voortvluchtig.