Flip Kowlier geeft startschot Feest In Het Park

In Oudenaarde is Feest In Het Park van start gegaan. De eer om het festival op gang te trekken was voor de West-Vlaming Flip Kowlier. De komende dagen treden onder meer Arno, Triggerfinger en Gabriel Rios op aan de Donkvijvers.

De veelzijdige Kowlier bracht een tijdje geleden een reggae-album uit en daar toert hij mee door Vlaanderen. Al staat de zanger deze zomer niet op de grote festivals. “Dit jaar doe ik de wat kleinere dingen. Dat is weer helemaal anders, maar ook plezant", zegt Kowlier, die toch het hele land zal afgereisd hebben. "Er zijn echt enorm veel festivals."

Enorm veel festivals in ons land dus, maar volgens de organisatie brengt Feest In Het Park toch iets unieks. "Wij doen dingen die een ander niet doet. De combinaties in de programmatie, dat is iets wat je op andere festivals niet ziet", aldus Wim Merchiers.

De komende dagen zullen onder meer Arno, Triggerfinger, Gabriel Rios, Seasick Steve, Stephen Marley en Kruder & Dorfmeister het beste van zichzelf geven. Feest In Het Park duurt tot en met zondag, vorig jaar lokte het festival zowat 40.000 bezoekers.