Gentse politie onderzoekt plaag van gps-diefstallen

De Gentse politie voert een groot onderzoek naar de diefstal van gps-systemen uit auto's. De voorbije maanden zijn al meer dan 100 diefstallen vastgesteld.

Het fenomeen werd de voorbije dagen ook in buurgemeente Lochristi vastgesteld. Daar werden acht vaste gps-blokken gestolen. De daders gaan professioneel te werk. Ze knippen de bedrading van de radio/gps-module door en nemen het volledige toestel mee. Opvallend aan de verdachten is dat ze zich telkens te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar de plaats van de feiten zouden begeven.

"Blijkbaar zijn er meerdere bendes actief die zich toeleggen op dergelijke systemen. Vooral de middenconsoles van Volkswagens worden geviseerd. We raden bestuurders van die wagens dan ook aan om hun voertuig ergens te parkeren op een plaats waar ze er zicht op hebben", aldus hoofdcommissaris Patrick Willocx.