Hoorns van neushoorns gestolen uit museum

Uit het Afrikaans museum van Namen zijn vorige week twee hoorns van neushoorns gestolen. Dat meldt de Naamse editie van de krant Vers l'Avenir.

De diefstal vond plaats op 2 augustus. Twee mensen leidden de aandacht af van een bewaakster van het museum, waardoor een handlanger de gelegenheid kreeg de hoorns te stelen. De diefstal is pas twee dagen na de feiten vastgesteld.

De laatste tijd worden steeds vaker hoorns van neushoorns gestolen uit musea. Dat gebeurde eerder al in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel en in een zoölogisch instituut in Luik. Ook in Duitsland, Frankrijk, Portugal, Tsjechië en Zweden waren er al diefstallen.

Volgens Europol kan de hoorn van een neushoorn in Azië 20.000 tot 200.000 euro opbrengen. Onder meer in China worden hoorns kwaliteiten als afrodisiacum toegedicht.