Mechelen wil zelf putten in gewestwegen vullen

De stad Mechelen is van plan om zelf de putten te herstellen in de gewestwegen die op Mechels grondgebied lopen. Normaal gezien zijn die herstellingen voor de dienst Wegen en Verkeer van het Vlaamse Gewest, maar het Mechelse stadsbestuur vindt dat de dienst te traag werkt. Wegen en Verkeer is niet opgezet met de Mechelse ijver.

Eén van de wegen waar het over gaat, is de drukke Postzegellaan aan het station. Al maanden zijn er klachten over het slechte wegdek, maar volgens het Mechelse stadsbestuur komt er geen reactie van het Vlaams Gewest.

Daarom wil het Mechelse stadsbestuur zelf beginnen met het vullen van de putten, desnoods op eigen kosten, zegt Greet Geypen (Open VLD), schepen voor Openbare Werken. "We stellen voor om de aannemer die aangesteld is door de stad om de putten in stadswegen te vullen, ook de putten in de gewestwegen te laten meenemen."

Wegen en Verkeer is niet gelukkig met de Mechelse plannen en wijst erop dat het Vlaams Gewest niet zal betalen als Mechelen zelf de putten vult en daarna de factuur doorstuurt.

En er is meer, zegt Ilse Luypaerts van Wegen en Verkeer (foto): "Als beheerder van de gewestwegen zijn wij aansprakelijk bij een ongeval, dus het is belangrijk dat wij het overzicht behouden op de herstellingen die er gebeuren. Wat Mechelen wil doen, kan voor ons niet."

Intussen blijft Mechelen wachten op het vullen van de putten. Luypaerts belooft dat er "een van de komende weken" iemand van de dienst de wegen zal komen inspecteren, zodat er actie kan worden ondernomen.