Murdoch blijft aan het roer bij News Corp

Rupert Murdoch zal het mediabedrijf News Corp, onder meer bekend van de opgedoekte krant News of the World, blijven leiden. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt en dat zou ook de wens zijn van de raad van bestuur.

Het nieuws viel te rapen in de marge van de bekendmaking van de kwartaalcijfers van News Corp. Die waren, gezien het afluisterschandaal waarin de krant News of the World verwikkeld raakte, positief. Het bedrijf leed wel verlies, maar dat zou naar eigen zeggen voornamelijk te wijten zijn aan de minwaarde op de verkoop van MySpace.

Daardoor daalde de nettowinst met 22 procent tot 480 miljoen euro. De omzet steeg wel met 11 procent tot 6,31 miljard euro. Die steeg dankzij grotere inkomsten uit betaaltelevisie. De mediagroep trekt ook zijn dividend op met 27 procent.