Opgelet voor e-mails over betaalkaarten

Atos Worldline, het bedrijf dat instaat voor elektronisch betaalverkeer, waarschuwt voor e-mails van Visa, Mastercard of een andere betaalkaart. Oplichters proberen via die weg namelijk slachtoffers te maken.

Wie een e-mail krijgt, wordt naar een valse website van een bank gelokt. De valse websites zijn kopieën van echte websites. Ook de mails zien er vaak zeer professioneel uit, zegt Bram Boriau van Atos Worldline.

De geadresseerde van de mail wordt gevraagd om in te loggen, met een wachtwoord, pincode of het nummer van de kredietkaart. Met die gegevens kunnen fraudeurs dan aan de slag.

"Het lijkt erop of Visa of Mastercard de e-mails goedkeuren, maar Visa, Mastercard, uw bank of Atos Worldline versturen nooit dergelijke mails en zullen ook nooit dergelijke informatie vragen", benadrukt Boriau.

Atos vraagt uitdrukkelijk om niet op de mails te reageren en ze te rapporteren aan eCops, het digitale loket van de federale politie.