The Monkees blazen tournee af

De popgroep The Monkees, die in de jaren zestig een grote hit scoorde met het nummer "I'm a believer", blaast de rest van zijn tournee af. Dat melden de leden van de band zelf op hun Facebookpagina.

Begin dit jaar trokken drie originele leden van The Monkees opnieuw samen op tournee door Amerika en Groot-Brittannië om de 45e verjaardag van de band te vieren. Eergisteren kondigden Micky Dolenz, Davy Jones en Peter Tork echter abrupt het einde aan van hun tournee. "Ik ben heel teleurgesteld, maar de tour schrappen was onvermijdelijk", schrijft Dolenz op zijn Facebookpagina.

Over de reden voor het onderbreken van de tour, willen de bandleden voorlopig weinig kwijt. "Ik kan alleen zeggen dat het iets te maken heeft met zakelijke problemen en interne conflicten", meldt Peter Tork ook op Facebook. De bandleden bieden wel hun verontschuldigingen aan aan de fans.

The Monkees raakten in de jaren zestig bekend met het gelijknamige tv-programma. De show verscheen voor het eerst in 1966 en toonde de belevenissen van de leden van de popgroep. Als band scoorden The Monkees hits met nummers als "I'm a believer" en "Daydream believer". De groep viert dit jaar zijn 45-jarig bestaan.