Tiende seizoen van "Spooks" ook het laatste

De Britse dramareeks "Spooks", waarin agenten van de Britse binnenlandse dienst MI-5 het land beschermen tegen malafide personen en organisaties, stopt na tien seizoenen. "Dit is een gepast einde voor een geliefde reeks. Het is tijd om plaats te maken voor andere drama's", zegt Jane Featherstone, een van de makers.

Het tiende seizoen van "Spooks" loopt in het najaar nog op BBC One en focust op het geheim van personage Harry Pearce (foto). Dat geheim zou wel eens zijn relatie met Ruth op de klippen kunnen laten lopen.

Bij de Britse openbare omroep spreken ze van een "baanbrekende serie die het genre drama herdefinieerde voor een nieuwe generatie". Opvallend in "Spooks" was dat veel hoofdrolspelers onverwachts en op een gewelddadige manier aan hun einde kwamen.

Het bekroonde "Spooks" werd wereldwijd uitgezonden. Zo kreeg de dramareeks in de VS de titel "MI-5". In België zond Canvas enkele seizoenen van de reeks uit.