Tv-producent John de Mol bekijkt het Songfestival

De bekende tv-producent John de Mol zal zich ontfermen over de voorrondes van het Songfestival in Nederland. De Mol zal in opdracht van de TROS een nieuw format uitwerken. Bedoeling is dat Nederland deze keer ook naar de finale van Songfestival kan doorstoten.

Het is al van 2004 geleden dat Nederland (met Re-union en "Without you") een finaleticket voor het Songfestival wist te verzilveren.

Volgens de TROS kan De Mol als geen ander een show met internationale allure neerzetten. Hij maakte onder meer een succes van "The voice" en "Big brother". De Mol noemt zijn nieuwste project "een leuke uitdaging".

In november wordt bekendgemaakt welke acts Nederland willen vertegenwoordigen. Vorig jaar namen de 3JS deel met "Never alone". Ze eindigden in de halve finale op de 19e en laatste plaats.