Voormalige toetsenist Deep Purple heeft kanker

Jon Lord, voormalige toetsenist van de hardrockgroep Deep Purple, heeft kanker. Dat maakte de muzikant zelf bekend op zijn website. Lord stopt gedurende zijn behandeling met optreden, maar hij blijft wel bezig met muziek.

"Ik wil al mijn vrienden, volgers, fans en medereizigers laten weten dat ik vecht tegen kanker", schrijft Jon Lord op zijn website. "Ik zal tijdens mijn behandeling niet meer optreden, maar ik blijf wel bezig met muziek." Lord verwacht dat hij volgend jaar weer in goede gezondheid zal zijn.

De 70-jarige Jon Lord maakte deel uit van Deep Purple vanaf 1968 tot aan de split in 1976. Toen de groep acht jaar later weer bij elkaar kwam, was Lord opnieuw van de partij. In 2002 verliet Lord de groep voorgoed, om zich meer te wijden aan klassieke muziek. Nog deze maand verschijnt zijn solo-album "Live", dat opgenomen werd met een volledig symfonieorkest.