42e Dodentocht Bornem begint met minuut stilte

Om 21.01 uur is de 42e jaarlijkse Dodentocht in Bornem begonnen. Er is eerst een minuut stilte gehouden om een deelnemer te herdenken die de tocht vorig jaar niet overleefde. Daarna begonnen 10.507 deelnemers aan hun wandeltocht.
(Archieffoto 2010)

Deelnemers aan de Dodentocht proberen een voettocht van 100 kilometer af te leggen. Ze moeten dat in maximaal 24 uur doen. De eersten die daarin slagen, worden morgenvroeg rond 7 uur bij de aankomst verwacht.

Het weer kan dit jaar een spelbreker zijn, maar er zijn toch 10.507 mensen ingeschreven. Dat is iets minder dan het recordaantal van twee jaar geleden, toen er 10.793 wandelaars aan de tocht deelnamen.

Vorig jaar is een 59-jarige deelnemer op 300 meter voor de finish overleden aan een hartaanval. Om hem te herdenken, werd de editie van dit jaar met een minuut stilte begonnen.