"Iedereen hoopt het, maar ik had dit niet verwacht"

"Idool"-finaliste Kato heeft de hoofdprijs gewonnen tijdens de awardshow Radio 2 Zomerhit aan het strand van Westende. Met haar nummer "The joker" volgt ze "Dos cervezas" van Tom Waes op als het belangrijkste zomernummer van het jaar. "Iedereen hoopt het, maar ik had het niet verwacht dat ik deze prijs zou winnen", aldus Kato. Ongeveer 100.000 mensen namen deel aan de poll van Radio 2.

De bijna 20-jarige Kato heeft de hoofdprijs gewonnen op Radio 2 Zomerhit 2011. Het nummer "The joker" van de finaliste van de talentenjacht "Idool" op VTM werd uitgeroepen tot Zomerhit 2011. Ongeveer 100.000 mensen hebben de voorbije weken hun stem uitgebracht op de webstie van Radio 2.

Radio 2 reikte in totaal acht prijzen uit op het strand van Westende. Christoff mocht voor het eerst in zijn 20-jarige carrière een Radio 2 Zomerhit-trofee in ontvangst nemen. Zijn optreden op het Schlagerfestival in Hasselt werd uitgeroepen tot beste performance van het jaar.

Laura kreeg de prijs voor beste kidspop en Kris Wauters van Clouseau nam de award voor beste Nederlandstalige lied in ontvangst uit handen van Will Tura. "Gek op jou" werd door de luisteraars van Radio 2 verkozen boven "Symfonie" van Free Souffriau en "Mama (nowo homme hon?)" van Flip Kowlier. "Koen kon niet komen, maar doet iedereen de groeten", aldus Kris Wauters.

De prijs voor beste ambiance ging naar de meezinger "Waar is da feestje" van De Pitaboys (foto). "Deze prijs is voor jullie. Dit hadden we totaal niet verwacht", reageerde het olijke trio.

"Heel gelukkig Scherpenheuvels vrouwtje"

Kato was niet de enige "Idool"-finaliste die in de prijzen viel op Radio 2 Zomerhit. De winnaar van de talentenjacht op VTM, Kevin, kreeg de prijs van beste doorbraak van het jaar. Hij zong zijn nummer "She's got moves" voor zijn fans in Westende.

Milow kon zijn award voor beste mannelijke artiest niet in ontvangst nemen. De zanger uit het Leuvense stond vanavond op het podium in Portugal, maar had een videoboodschap doorgestuurd om het publiek te danken. "Vier jaar geleden won ik de trofee voor beste doorbraak, nu krijg ik de prijs voor beste mannelijke artiest. Bedankt Radio 2", klonk het.

Hooverphonic mocht twee keer juichen op Radio 2 Zomerhit. Zangeres Noémie Wolfs won niet alleen de prijs voor beste vrouwelijke artiest van het jaar, de groep kreeg na zijn optreden ook een dubbel platina album voor 40.000 verkochte cd's van "The night before".

"Hier staat een heel gelukkig Scherpenheuvels vrouwtje. Ik ga meteen mijn moeder bellen", lachte Noémie Wolfs. De groep van Alex Callier en Raymond Geerts was net voor de uitreiking van de prijzen met een helikopter overgevlogen vanuit Brussel, waar ze een concert hadden gegeven in de vooravond.

Kato mocht als laatste juichen op Radio 2 Zomerhit. Uit handen van minister van Media Ingrid Lieten kreeg de 19-jarige zangers de hoofdprijs voor haar nummer "The joker". De show werd gepresenteerd door Luk Alloo en Ilse Van Hoecke (foto) en was live te volgen op Radio 2 en televisiezender Eén.

De laureaten van Radio 2 Zomerhit 2011

Radio 2 Zomerhit 2011 Kato (The joker)

performance
Christoff (Schlagerfestival)
kidspop Laura (Ik mis je zo papa)
Nederlandstalige lied
Clouseau (Gek op jou)

doorbraak
Kevin
ambiance De Pitaboys (Waar is da feestje)
mannelijke artiest Milow
vrouwelijke artiest
Noémie Wolfs (Hooverphonic)