ABVV misnoegd over weigering loonsverhoging

De socialistische vakbond ABVV is misnoegd omdat de federale overheid weigert een loonsverhoging in enkele kleine sectoren goed te keuren. Volgens ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw gaat het om een gevaarlijk precedent.

De vakbonden en de werkgevers van de steengroeven waren het eens geworden over een loonsverhoging van 1 procent. De regering heeft in april echter beslist dat de lonen dit jaar niet en volgend jaar maar met 0,3 procent mogen stijgen.

De federale overheid weigert daarom om het akkoord over de loonsverhoging in de steengroeven goed te keuren. De socialistische vakbond begrijpt de beslissing niet. "Het is een akkoord tussen de sociale gesprekspartners in een sector en blijkbaar kan die sector die loonsverhoging aan", zegt ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw (foto).

Volgens De Leeuw is de weigering door de federale overheid een gevaarlijk precedent. "In feite lijkt me dit niet verantwoord om daarop in te grijpen. Op die manier zal men eigenlijk weer sociale onrust teweegbrengen in die ondernemingen in die sector", meent De Leeuw.