Christina Aguilera op concert voor Michael Jackson

De Amerikaanse zangeres Christina Aguilera zal optreden op een concert ter ere van Michael Jackson. Dat maakten de organisatoren van "Michael forever: the tribute concert" gisteren bekend. Het concert vindt in oktober plaats in Wales.

Naast Christina Aguilera, zullen ook onder anderen Cee Lo Green, Leona Lewis en de band Alien Ant Farm, die tien jaar geleden een hit scoorde met een cover van "Smooth criminal", hulde brengen aan de overleden zanger. Ook enkele familieleden van Michael Jackson zullen op het podium staan in Wales. Eerder was al bekendgemaakt dat de Britse zanger Craig David van de partij zou zijn.

Het langverwachte eerbetoon aan Michael Jackson vindt op 8 oktober plaats in het Millennium Stadium in Wales. Eerdere herdenkingsconcerten voor de overleden zanger werden steeds afgelast.

Michael Jackson overleed op 25 juni 2009 aan een overdosis Propofol, een narcosemiddel. Volgende maand begint in de Verenigde Staten de rechtszaak tegen Conrad Murray, de arts van Jackson, die aangeklaagd wordt voor onvrijwillige doodslag.