Kelder van Josef Fritzl wordt gebetonneerd

De kelder waarin de Oostenrijker Josef Fritzl (76) zijn dochter Elisabeth gedurende 24 jaar heeft misbruikt, wordt volgegoten met beton. De onderste verdieping van het huis in Amstetten, waarin de feiten jarenlang konden plaatsvinden, moet tegen het einde van dit jaar of tegen begin 2012 ontoegankelijk zijn.

De misdaden van Fritzl, die zijn dochter in de kelder opsloot en zeven kinderen bij haar verwekte, kwamen in 2008 aan het licht en haalden het wereldnieuws.

De man werd veroordeeld tot levenslang voor verkrachting, incest, vrijheidsberoving, slavernij én moord. Een van de kinderen van Fritzl en Elisabeth stierf namelijk kort na de geboorte en het lijkje werd door Fritzl in een oven verbrand.

Over het huis in Amstetten (foto) wordt in Oostenrijk al jaren gediscussieerd. Vorig jaar dook het verhaal op dat het zou afgebroken worden. Voorlopig wordt enkel de kelder onbruikbaar gemaakt.