Meisje van 10 aangerand in Gents park

Een tienjarig meisje is in Gent twee keer aangerand door een onbekende man. De federale politie heeft een robotfoto van de vermoedelijke dader verspreid.

De aanrandingen gebeurden in het parkje aan de Groenevalleilaan tegenover de gevangenis de Nieuwe Wandeling in Gent. "De feiten vonden plaats tussen zondag 1 mei en zondag 22 mei 2011. Het meisje speelde in het park toen de dader haar plots bij de arm nam, zijn hand voor haar mond hield en haar aanrandde. Het meisje kon na de feiten telkens weglopen", zegt de federale politie.

De speurders hebben nu een robotfoto verspreid. De man is tussen de 50 en 60 jaar en met een gebruinde huidskleur. Hij heeft bolle ogen, een dikke buik, dikke zwarte wenkbrauwen en hij is kalend met op de zijkanten donker haar. Op de dag van de feiten droeg hij een donkere jas, een geruit hemd, een bleekblauwe jeans, een witte pet en sportschoenen. De man sprak Frans.

Wie de man herkent of meer weet over de feiten, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via het nummer 0800/30.300 of via opsporingen@politie.be.