Onderzoek naar overname The Phone House

De Raad voor de Mededinging opent een diepgaand onderzoek naar de overname van telecomketen The Phone House door Belgacom. Die laatste ziet alvast geen probleem voor wat de concurrentie betreft.

The Phone House heeft meer dan honderd winkels in België. Belgacom wil ze overnemen voor 22 miljoen euro. The Phone House biedt vandaag echter producten en diensten aan van verschillende telecomoperatoren en de Raad voor Mededinging twijfelt eraan of dat nog zal kunnen als de keten in handen is van Belgacom.

Volgens Belgacom zelf is er alvast geen probleem voor de concurrentie. "Het aangemelde dossier stelt geen problemen vanuit het oogpunt van de mededinging, noch op nationaal noch op lokaal vlak. Ook na de transactie zullen andere operatoren immers hun diensten en producten nog voldoende aan de man kunnen brengen op de markt", luidt het in een persbericht.

Belgacom blijft naar eigen zeggen vertrouwen hebben in de goede afloop van de verdere procedure. Het bedrijf belooft zijn medewerking te verlenen aan het onderzoek.