Vijf jaar cel voor Opwijkse brandstichter

De 49-jarige vrouw uit Opwijk die op 3 april tijdens de Ronde van Vlaanderen haar gezinswoning in brand heeft gestoken toen zijzelf en haar zoon nog in huis waren, is veroordeeld tot 5 jaar cel waarvan 20 maanden met uitstel.

De vrouw is veroordeeld voor opzettelijke brandstichting en poging tot doodslag. Volgens de rechter is het bewezen dat ze zichzelf en haar zoon wilde ombrengen. De vrouw had een zetel in haar huis in brand gestoken en zichzelf samen met haar 21-jarige zoon opgesloten in de woonkamer. De zoon kon ongedeerd ontkomen en waarschuwde de hulpdiensten. Die hebben de vrouw uit het huis kunnen halen.

De man van het gezin was niet thuis op het moment van de brandstichting. Hij zat op café te kijken naar de Ronde van Vlaanderen. De dag voordien was er daarover nog ruzie in het gezin omdat de man naar de Ronde wilde kijken en de vrouw dat niet wilde. Ze had de elektriciteit afgesneden, waarop de man op café ging kijken naar de wielerwedstrijd.

De vrouw kampt al jaren met depressies en medicatie- en alcoholverslavingen. Een van de voorwaarden bij de straf met uitstel is dat de vrouw zich laat behandelen voor haar verslavingen en psychische problemen.